ΑΓΙΟΣ ή ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ

στις

0008310_195

Μ’ αρέσει κάπου κάπου να ξεφεύγω διαβάζοντας ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα και τα βιβλία του Ian Rankin προσφέρονται γι’αυτό.

Στο «Αγιος ή Αμαρτωλός» ο Rankin διερευνά την αφοσίωση στους φίλους και στο καθήκον, επαναφέροντας σε δράση τον αγαπημένο ήρωά του Τζον Ρέμπους.

Ο ιδιαίτερος Τζον Ρέμπους επιστρέφει στη δουλειά του – και στο κοινό του – και αναμετράται με το έγκλημα και τη διαφθορά μέσα στην αστυνομία. Κυνικός και ασυμβίβαστος όπως πάντα, δεν προδίδει  τις προσδοκίες του αναγνώστη ενώ καλείται να συνεργαστεί με τον τυπικό και  εξίσου ενδιαφέροντα Μάλκολμ Φοξ σε μια έρευνα για παλιές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται παλιοί του συνάδελφοι. Είναι κι’ αυτός μπλεγμένος; Θα προδώσει τους φίλους του; Πώς συνδέονται αυτές οι παλιές ιστορίες με το αυτοκινητικό ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο γιός σημαντικού πολιτικού; Ποιοι τελικά είναι οι άγιοι και ποιοι οι αμαρτωλοί σ’ αυτή την ιστορία που διαδραματίζεται στη Σκωτία τις παραμονές του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι πνευματώδεις διάλογοι, το σκωτσέζικο χιούμορ, ο κυνισμός του Ρέμπους και η αλληλεπίδρασή του με τους άλλους χαρακτήρες, και κυρίως τον συντηρητικό και πειθαρχημένο Φοξ,  κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Εκδόσεις : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.