Η ΠΑΓΙΔΑ

pagida-melani-raampe

Η Παγίδα της Μέλανι Ράαμπε, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ σε εξαιρετική μετάφραση Γιώτας Λαγουδάκου, είναι ένα μοναδικό ψυχολογικό θρίλερ που το διάβασα χωρίς διακοπή, αφού η πλοκή του με απορρόφησε τόσο που δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Η συγγραφέας, Λίντα Κόνραντ, βρίσκει την αδελφή της Άννα άγρια δολοφονημένη και υποστηρίζει ότι πρόλαβε να δει τον δολοφόνο. Παρά τις περιγραφές της, όμως, η αστυνομία δεν καταφέρνει να συλλάβει κάποιον ή να κατανοήσει το κίνητρο του φόνου. Η Λίντα, βαθιά επηρεασμένη από όλη αυτή την τραγωδία απομονώνεται στο σπίτι της, μακριά και από όλους και από όλα, χτίζοντας το δικό της ασφαλές περιβάλλον.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, τυχαία, αναγνωρίζει το δολοφόνο στο πρόσωπο ενός γνωστού δημοσιογράφου και αποφασίζει να τον παγιδεύσει γράφοντας ένα μυθιστόρημα με πλοκή βασισμένη στο φόνο της αδελφής της. Όταν ολοκληρώνει το μυθιστόρημα, ανακοινώνει ότι θα δώσει μόνο μία συνέντευξη και αυτή στον δημοσιογράφο που πιστεύει ότι είναι ο δολοφόνος.

Εντυπωσιακή είναι η καταβύθιση της Ράαμπε στον ψυχισμό τόσο της Λίντας όσο και του δημοσιογράφου και η ανάλυση των σκέψεων και αντιδράσεών τους. Η ενοχή, η επιβίωση και η πολυσχιδής αδελφική σχέση απασχολούν ισότιμα τη συγγραφέα, η οποία χρησιμοποιώντας συνήθη στοιχεία του θρίλερ κατάφερε να χτίσει μια ιστορία αυθεντική, με πολλά θέματα, που δίκαια της χάρισε το Crime Prize of Stuttgart.

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, γραμμένο με γρήγορο ρυθμό, που εκπλήσσει συνεχώς τον αναγνώστη και δεν τον αφήνει να συμπεράνει αν ο δολοφόνος είναι ο δημοσιογράφος ή η ίδια η Λίντα που έχει απωθήσει το συμβάν στη μνήμη της και έχει επινοήσει όλη την ιστορία. Ευχαριστήθηκα πραγματικά την ανάγνωσή του και το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

Melanie_Raabe_beitragsbild

Η TriStar Pictures αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μυθιστορήματος και αδημονώ να δω τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Εκδόσεις : ΚΑΛΕΝΤΗΣ

Σχετικά άρθρα :

ΕΘΝΟΣ

CULTURE NOW

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.