Το Passe Partout Reading προτείνει βιβλία για το καλοκαίρι

Καλοκαιράκι! Εποχή κατάλληλη – μεταξύ άλλων – να διαβάσουμε τα βιβλία που δεν προλάβαμε τον χειμώνα, να ξαναδιαβάσουμε κάποια αγαπημένα ή να ανακαλύψουμε καινούρια. Εποχή για ατέλειωτο διάβασμα στην παραλία, ή στη βεράντα μας μέχρι αργά το βράδυ και γι’αυτό πρέπει εκτός από τις σαγιονάρες, το αντιηλιακό και τα μαγιώ να προνοήσουμε και για τα βιβλία που θα βάλουμε στις βαλίτσες μας.

Το Passe Partout Reading προτείνει 15 βιβλία για να διαλέξετε αυτά που θα σας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι.

hammock20reading

Απο τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ τα μυθιστορήματα «Υπό το φως των όσων γνωρίζουμε» του Zia Haider Rahman και «Η λευκή Καραϊβική» του Maurice Attia.

Από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ το βιβλίο «Φαλκό» του Arturo Perez Reverte και το βιβλίο «Ο απατεώνας» του Javier Cercas.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Paul Auster «4 3 2 1» καθώς και το βιβλίο του Luigi Pirandello «Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ».

Και κάτι πιο παλιό αλλά εξίσου σημαντικό «Το αγρίμι της καρδιάς» της Herta Muller από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ.

Αν σας αρέσουν οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο «Γράμματα από τη Ρωσία» του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Αν πάλι θέλετε να διαβάσετε μια διαφορετική βιογραφία με ψήγματα ψυχολογίας επιλέξτε το τελευταίο βιβλίο του Irvin D. Yalom «Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη μια φορά» που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

Αν είστε φαν των αστυνομικών μυθιστορημάτων σας έχω επιλογές με πολύ σασπένς! Το τελευταίο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη «Σεμινάρια φονικής γραφής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ,  τα τρία βιβλία που απαρτίζουν την ‘Τριλογία της Αθήνας’ «Στο πίσω κάθισμα», «Αλκυονίδες Μέρες» και «Πόλη στο φως» της Ευτυχίας Γιαννάκη από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ και «Η αλήθεια για την υπόθεση Σαβόλτα» του Eduardo Mendoza από τις εκδόσεις Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Για τους φίλους των δυστοπικών ιστοριών υπάρχει το βιβλίο της Margaret Atwood «Η ιστορία της θεραπαινίδας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Κλείνοντας τις προτάσεις για τα βιβλία του καλοκαιριού δεν μπορώ να μην αναφέρω και μια πιο κλασσική επιλογή. Το βιβλίο «Ο αχυρώνας φλέγεται» του William Faulkner που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΙΧΛΗ.

Καλή ξεκούραση λοιπόν, με την καλύτερη παρέα!

pretty image (1)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.