Η συνάντηση του Σεπτεμβρίου – Γνωριμία με την Αλκυόνη Παπαδάκη

Η σημερινή συνάντηση των μελών της Λέσχης μας ήταν αφιερωμένη στην Αλκυόνη Παπαδάκη. Μια συγγραφέα που με τα βιβλία της μας έχει ταξιδέψει στα μέρη που αγαπάει, μας έχει διδάξει πώς να είμαστε αισιόδοξοι και να μην το βάζουμε κάτω, μας έχει παρηγορήσει θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν βάσανα μεγαλύτερα από τα δικά μας και μας έχει εξηγήσει πώς να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Ζεστή, χαμογελαστή, ανοικτή και άμεση η κυρία Παπαδάκη μας έδωσε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε και να συζητήσουμε μαζί της για τα βιβλία της αλλά και για τη ζωή της.

Μας είπε από πού αντλεί τα θέματα των βιβλίων της, πώς χτίζει τους χαρακτήρες,πως παρατηρεί το περιβάλλον της, για τις συνήθειές της όταν γράφει, για τις αναμνήσεις της από τα παιδικά της χρόνια, τους γονείς της, τους παπούδες της, τις πρώτες επαγγελματικές προσπάθειες στη δημοσιογραφία και την ανάγκη της να καταθέτει τις ιστορίες που έχει στο μυαλό της στο χαρτί.

Συζητήσαμε για το τελευταίο της βιβλίο “Μια ατέλειωτη φυγή” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ και για την ηρωίδα της την Μάγδα. Αναφερθήκαμε στις επιμέρους ιστορίες που υπάρχουν στο βιβλίο και στους ήρωές τους. Μιλήσαμε για φιλία, έρωτα, προδοσίες, όνειρα, υιοθεσίες, κουράγιο και μοναξιά.

Ήταν 09:30 το βράδυ όταν κλείσαμε τη συνάντησή μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τις 19 Οκτωβρίου.

Αναμφίβολα ήταν μία από τις καλύτερες βραδιές στη Λέσχη μας.