Η συνάντηση του Μαΐου

Την Πέμπτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Λέσχης μας για τον μήνα Μάιο με θέμα συζήτησης το βιβλίο του Σεμπάστιαν Μπάρυ «Η μυστική γραφή» που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.

Όλοι παραδέχτηκαν ότι το βιβλίο τους άρεσε και τους συγκίνησε πολύ. Στη συζήτηση που ακολούθησε διατυπώθηκε η ανάγκη των μελών να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο την ιστορία της Ιρλανδίας καθώς και τη θρησκευτική διαμάχη μεταξύ καθολικών και προτεσταντών.

Επίσης :

  • αναφέραμε ότι η ιστορία του βιβλίου είναι βασισμένη σε πραγματικό πρόσωπο που ανήκε στην οικογένεια του συγγραφέα.
  • μιλήσαμε για την αντικειμενικότητα των δύο αφηγητών.
  • σχολιάσαμε τη θέση της γυναίκας στην Ιρλανδική κοινωνία του ’20.
  • επισημάναμε τον λυρισμό της γραφής του βιβλίου.
  • αναλύσαμε τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας και
  • υποσχεθήκαμε να πάμε όλοι μαζί να δούμε τη σχετική ταινία.

Στη συνέχεια υποδεχθήκαμε τον συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη ο οποίος μας έκανε τη μεγάλη τιμή να έρθει στη συντροφιά μας και να μας μιλήσει για το βιβλίο που διαβάσαμε στη Λέσχη τον Απρίλιο, το κλασικό αριστούργημα του Τόμας Γουλφ «Γύρνα σπίτι, Άγγελέ μου».

Ο κ. Μαγκλίνης μας καθήλωσε δίνοντάς μας πολλές πληροφορίες για τον Τόμας Γουλφ, για όλα όσα έφερε στη λογοτεχνία η γραφή του καθώς και για τους συγγραφείς της γενιάς του.

Εκτός αυτών όμως μιλήσαμε και για τα βιβλία του κ.Μαγκλίνη και ιδιαίτερα για το βραβευμένο βιβλίο του «Πρωινή Γαλήνη». Αυτό το τελευταίο υποσχεθήκαμε να το διαβάσουμε σύντομα στη Λέσχη και έτσι θα έχουμε πάλι την ευκαιρία της συντροφιάς του συγγραφέα.

Κλείσαμε τη συνάντησή μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τις 22 Ιουνίου για να συζητήσουμε το βιβλίο «Το χάσμα του χρόνου» της Jeanette Winterson  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από τη σειρά Hogarth Shakespeare Project .