Ο Σαίξπηρ ξαναγράφεται

Κι εκεί που λέγαμε ότι πάει μας ξέχασε το καλοκαίρι φέτος, μια υπέροχη λιακάδα μας επέτρεψε να χαρούμε τον δροσερό κήπο της Λέσχης Αποφοίτων Κολλεγίου όπου μαζευτήκαμε για να συζητήσουμε το βιβλίο που διαβάσαμε τον Ιούνιο.

Μεταξύ ποτών, αναψυκτικών και λοιπών κερασμάτων συζητήσαμε για το βιβλίο της Jeanette Winterson «Το χάσμα του χρόνου«. Το βιβλίο που αποτελεί διασκευή του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Χειμωνιάτικο παραμύθι»  γράφτηκε στα πλαίσια του  Hogarth Shakespeare Project όπου σύγχρονοι συγγραφείς ξαναγράφουν τα πιο γνωστά έργα του μεγάλου δραματουργού, που στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Τα θέματα που συζητήσαμε ήταν :

  • Το   Hogarth Shakespeare Project,  ποιός και γιατί το ξεκίνησε, τα βιβλία αυτής της σειράς που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και όσα αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.
  • Ο Σαίξπηρ, η ζωή του, το έργο του και η εποχή του.
  • Το Χειμωνιάτικο παραμύθι και το ιστορικό πλαίσιο κάτω από το οποίο δημιουργήθηκε.
  • Η συγγραφέας Jeanette Winterson και η σχέση της με την ιστορία του βιβλίου.
  • Το «Χάσμα του Χρόνου», τα σημεία που ταυτίζεται με το βιβλίο αναφοράς του και εκείνα στα οποία διαφέρει.
  • Τα βασικά θέματα του βιβλίου και οι χαρακτήρες του.

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε τις διαφορετικές αναγνώσεις που επιδέχεται ένα τόσο πολυεπίπεδο βιβλίο και συζητήσαμε τους προβληματισμούς και τις ερμηνείες μας.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά και από τα μέλη εκφράστηκε η επιθυμία να διαβάσουμε σύντομα κι άλλα βιβλία της σειράς Hogarth Shakespeare Project.

Κλείσαμε τη συνάντησή μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τις 20 Ιουλίου.