Ο Τσέχωφ και η τελευταία συνάντηση της Λέσχης για το 2017

Στο σαλόνι της Λέσχης Αποφοίτων του Κολλεγίου που είχε στολιστεί Χριστουγεννιάτικα, συναντηθήκαμε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου για την τελευταία συνάντηση του 2017.

Συνεχίζοντας τη θεματική ενότητα για τους κλασσικούς Ρώσους λογοτέχνες, το θέμα της συζήτησης αυτή τη φορά ήταν ο Τσέχωφ. Τα διάσημα θεατρικά έργα του αλλά και τα διηγήματά του.

Το ευχάριστο ύφος της αφήγησής του, οι υπαινιγμοί του, αλλά και η αφαιρετική τεχνική το,η ποιητική καταγραφή της πραγματικότητας και το άγχος του για τη σπατάλη του χρόνου σε δευτερεύουσες δραστηριότητες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου του στα οποία αναφερθήκαμε.

Μιλήσαμε ακόμη για τα διηγήματά του στα οποία καταγράφει – συχνά με χιουμοριστική διάθεση – τη ζωή, τα κοινωνικά θέματα και την αθλιότητα της προ-επαναστατικής Ρωσίας.

25401100_10215298877004611_1565816952_oΜε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, σαντουιτσάκια και γλυκά από τη Γερμανία, σχολιάσαμε την παράσταση του Μπογκομόλοφ για τους Δαίμονες του Ντοστογιέφσκι, που είδαν κάποιοι από εμάς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ανταλλάξαμε απόψεις και πληροφορίες για τις θεατρικές παραστάσεις του φετεινού χειμώνα και μοιράσαμε τα βιβλία για την επόμενη αναγνωστική πρόκληση της Λέσχης μας.