Το Τραπέζι της γάτας και τα σχέδια της Λέσχης για τον Χειμώνα

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία δηλαδή, πιστοί στο ραντεβού μας, ξαναβρεθήκαμε, γεμάτοι όρεξη για διάβασμα και πολλές πληροφορίες για τα βιβλία που διαβάσαμε το καλοκαίρι.

Είπαμε γι’ αυτά που μας ενθουσίασαν και γι’ αυτά που μας απογοήτευσαν, γι’ αυτά που μας έκαναν καλή παρέα και για κάποια που τα αφήσαμε στη μέση. Μιλήσαμε για συγγραφείς, νέες εκδόσεις, bazaar βιβλίων και φυσικά για το φεστιβάλ βιβλίου που γίνεται στο Ζάππειο.

Στη συνέχεια είχαμε μια εκτενή συζήτηση γύρω από τη θεματική ενότητα που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες και ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες.

Στη συνέχεια συζητήσαμε για το βιβλίο του Μάικλ Οντάατζε «Το τραπέζι της γάτας».

Αναφέραμε ότι το ταξίδι της ιστορίας είναι μια μεταφορά για την παιδική ηλικία και για αρκετούς από τους χαρακτήρες, αντιπροσωπεύει την απώλεια της αθωότητας.

Συζητήσαμε για τη σημασία κάποιων από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, για το πώς κάποια από τα περιστατικά του ταξιδιού επιδράσανε στα αγόρια, για τον τρόπο που αναπτύχθηκε η φιλία τους, για τα γεγονότα που τους έδεσαν και τη στάση τους απέναντι στους μεγάλους.

Σχολιάσαμε το γράμμα της Λασκέτι προς την Έμιλυ και τον λόγο για τον οποίο δεν το έστειλε καθώς και για το παράδοξο του κήπου που υπήρχε στο αμπάρι του πλοίου και τη σημασία του.

Τέλος ανακοινώσαμε το βιβλίο που θα διαβάσουμε τον Σεπτέμβριο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 28 Σεπτεμβρίου με μια σημαντική καλεσμένη.