ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ

moukakou_oxi_momentum_0

Μετά ‘το τουίτ στο τέλος’ η Τατιάνα  Μουκάκου μας δίνει το δεύτερο βιβλίο της με τον εξίσου ιδιαίτερο τίτλο ‘οι δυο τους όχι, μια ιστορία κοινή μα γραμμένη πρωτότυπα, που διαβάζεται μεν γρήγορα αλλά συγκινεί και προβληματίζει.

Το βιβλίο ‘οι δυο τους όχι’, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum,  είναι μια σύγχρονη ιστορία αγάπης που εξελίσσεται σε μόλις 75 σελίδες.

Κι έρχεστε όλοι εσείς που με βρίσκετε ισορροπημένη και δυνατή και με θαυμάζετε που τα καταφέρνω. Ε λοιπόν, δεν τα καταφέρνω πάντα. Και κάνω μαλακίες και είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και κάνω ό,τι μπορώ να ‘μαι καλά (γιατί τι νόημα έχει να πέσουμε όλοι). Μα δεν τα καταφέρνω πάντα και θέλω να-μου-πω πως «δεν πειράζει». Γιατί λέω σε όλους πως «δεν πειράζει» και σε μένα δεν το λέω και κουράστηκα και θέλω μια αγκαλιά και μια καλή κουβέντα. Μια προσωπική ζωή για δύο. Κοντύνανε τα χέρια μου με τα χρόνια και πια δεν μπορώ να ξύσω μόνη μου την πλάτη μου.

Η γνωριμία μέσω των social media, η σχέση με τις σποραδικές – κλεφτές συναντήσεις, οι προσδοκίες του ενός, οι υπεκφυγές και η αναζήτηση της αλήθειας του άλλου, όλα δοσμένα με τον ιδιαίτερο, μοναδικά περιεκτικό τρόπο της Τ. Μουκάκου.

Πως μπορεί κανείς να κλείσει σ’ ένα τόσο δα μικρό βιβλιαράκι τόσα πολλά συναισθήματα; Τόσες πολλές σκέψεις; Λέει τόσο πολλά με τόσο λίγες λέξεις!

?????????????

Με την πένα της να έχει φανερά αποκτήσει σιγουριά, χωρίς φλυαρίες, περιττές περιγραφές και χιλιοειπωμένα κλισέ,  η συγγραφέας, αφήνει τον αναγνώστη να φτιάξει τις δικές του εικόνες, να ανακαλέσει τις προσωπικές του εμπειρίες, να δώσει τις δικές του ερμηνείες. Ένα βιβλίο που ξαφνιάζει με τη διαφορετικότητά του αφού δεν τηρεί καμία γνωστή ρότα συγγραφής – και αυτό είναι και η ομορφιά του.

 Εκδόσεις : Momentum

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.